15 octombrie 2015

Sezatoare la Filiala Dacia


Ziua internațională a femeilor din mediul rural se celebrează la nivel mondial, la 15 octombrie, pentru a conștientiza faptul că femeile de la sate au un rol principal în producerea hranei.


Femeile din mediul rural, dintre care majoritatea depind de resursele naturale și de producția agricolă pentru asigurarea hranei de zi cu zi, alcătuiesc peste un sfert din totalul populației mondiale. În țările în curs de dezvoltare, femeile din mediul rural reprezintă aproximativ 43 la sută din forța de muncă din agricultură și din producția de prelucrare și procesare a unei părți considerabile din produsele alimentare, conferindu-le astfel acestora responsabilitatea principală pentru siguranța alimentară.


Cu toate acestea, femeile din mediul rural suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de discriminare, violență și nesiguranță.

Noi la Filiala Dacia am incercat alaturi de domnul Vasile Todincă să ne amintim cum era viața femeilor din satele bihorene.Am incercat sa organizam o sezătoare, să recream atmosfera unor intalniri de clacădin serile de toamna.

S-a vorbit despre experienta etnografului care incearca sa extraga traditii adânc ingropate in sufletul taranului roman, s-a recitat, s-a povestit , s-a cantat,s-a  lucrat...





Etnograf Vasile Todinca






Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării