25 octombrie 2015

Lecturi de weekend 50

Tess Gerritsen a obținut diploma de medic la Universitatea din California. a abandonat cariera de medic  și s-a dedicat familiei și scrisului, romanelor de tipul thriler psihologic, care disgur conțin foarte multe amănunte medicale. În fiecare an din 2001, până în 2008 a scos câte o carte de succes. Cărțile ei au fost traduse în 31 de limbi și vândute în milioade de exemplare. 

Femeile puternice predomină acțiunea seriei  care se află în rafturile bibliotecii :  Ucenicul, Dublura, Chirurgul,  Clubul Mefisto ; ele sunt detectivul Jane Rizolli,  dr. Catherine Cordell ,   legist Maura Isles, ele trec din postura de victime , în cea de justitiari și de căutători ai adevărului.
Omul rău e totdeauna acolo, urmărindu-le, ”un vanator sclipitor care, intr-un fel, intelege si savureaza cele mai ingrozitoare temeri secrete ale fiecarei femei pe care o ucide..”












 Ritmul narațiunilor   creste navalnic  spre sfârșitul cărții  și  duce  povestea  la un   deznodamant neasteptat.
 Protagonistele romanelor,  femei extraordinare, imbina armonios puterea si sensibilitatea, duritatea si blandetea, tenacitatea si ezitarea...  
Sunt cărți care te captivează,  pe care va fi greu sa le lasi din mana pana la sfarsit.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării