17 iunie 2016

Intalnirea bibliotecarilor din filialele Bibliotecii Judetene Bihor



Joi 16 iunie 2016 a avut loc a la Filiala Dacia Intalnirea perioadica a biblitecarilor din filiale Bibliotecii Judetene Bihor.

Tematica întâlnirii  a fost dictata de iminenta incepere a vacantei si lansarea si discutarea prosibilelor programe de vacanta.

In toate filialele se va derula un  concurs de lectura ” Eroii povestilor secolului XXI” 
La inscrierea in concurs se va  primi  un carnetel de lectura pe care vor fi marcate cartile citite.
Din fiecare carte trebuie identificate  tipul de personaj , erou  principal si descris in cateva  propozitii .
Intrebarea la care se va raspunde este –  Seamana aceste personaje cu eroii din cartile propuse la scoala? Seamana cu eroii de poveste din cartile citite de parintii mei?
Vor fi declarati castigatori ai concursului tinerii care vor citi cele mai multe carti in periada propusa pentru concurs, lecturi care vor fi validate prin cateva intrebari de biblitoecarul din filiala.
Înscrierea  in concurs se face la Filiala , în momentul când se efectuează  împrumutul cărţilor fiind necesar permisul de bibliotecă.
Calendarul activităţii este următorul:
15 iunie lansarea concursului
• 16 iunie-31 august  – perioadă destinată lecturii cărţilor;
• 31 august  –  9 septembrie stabilirea castigatorilor     a clasamentului realizat de participanţi
• 10-15 septembrie  – afişarea câştigătorilor  si festivitatea de premiere .
Rezultatele  discutiilor despre personajele din cărți se vor materializa intr-un articol  de specialitate. 

La filiala Iosia vor continua activitatile clubului de sah.
La filiala Dacia vor continua si pe perioada vacantei Intalnirile de miercuri, cenaclul de poezie pentru varsta a treia.
Filiala Dacia mai propune un club de lectura saptamanal pentru adulti, intr-un format care va fi stabilit ulterior.


O alta problema discutata a fost cea a verificarilor gestionare care  sunt pe rol. In 2015 si 2016 s-au terminat verificarile gestionare periodice la Filiala Dacia si la Filiala Decebal, in curs spre finalizare este verificarea gestionara la Filiala Iosia , si din septembrie preconizam inceperea verificarii la Filiala Felix.


Odata cu verificarea s-au terminat si procedurile de pregatire a cartilor pentru imprumutul informatizat. Adica barcodarea lor si introducerea fondurilor de carte integral in programul de biblioteca Tinlib. Este foarte mare posibilitatea ca din tomana sa avem in BJBihor imprumut informatizat. Filialele sunt pregatite.








Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării