2 iunie 2016

Ziua internațională a copilului la filiala Dacia

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920. În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children's Day).
Filiala Dacia colaborează frecvent cu preșcolarii de la grădinițele din apropiere pentru atragerea viitorilor utilizatori, așa că am serbat împreună această zi cu GPP 45 grupa germană A (educatori Kendi Orsolya, Miklo Erzsebet) și grupa mijlocie A (educatori Bernard Floare, Irimuș Maria). 
Cu această ocazie copiii ne-au vizitat, ne-au cântat și ne-au desenat pe asfaltul din fața filialei personaje din cărțile de povești citite sau auzite de ei.

Bibliotecarii gazdă au fost Felicia Jurca si Vasile Tutuianu.




 


8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării