3 iunie 2016

La filiala Iosia concurs - Şi eu sunt şahist!



  Ieri, 1 Iunie a fost o zi minunată pentru toţi copiii de pe întreg  globul, fiecare şi-a demonstrat talentul, abilităţile practice în cadrul activităţilor de promovare.
Cursurile de şah pentru începători  desfăşurate în acest an la Filiala Ioşia a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” au oferit copiilor posibilitatea descoperirii unui mod plăcut de petrecere a timpului liber şi de adaptare la un joc al înţelepciunii, cu o putere formativă demonstrată, fiind o cale spre cunoaşterea de sine, de cultivare a spiritului de competiţie, învăţare strategică, gândire analitică, autocontrol şi raţionamente. În cadrul lecţiilor s-au familiarizat cu tabla de joc cu cele 64 de pătrăţele, s-au împrietenit cu regele, regina, nebunul, calul, tura şi pionii, au efectuat exerciţii de mutare a pieselor şi au luat parte efectivă la joc, cu respectarea regulilor, s-au iniţiat cu rocada” şi au încercat să intuiască gândirea partenerului.
Evenimentul de ieri, de la ora 15.00, a însemnat o demonstraţie practică a celor însuşite în cadrul concursului „Şi eu sunt şahist”, desfăşurat pe două categorii (A şi B) unde copiii s-au întâlnit într-o competiţie acerbă, recompensaţi apoi cu diplome şi premii. Bucuria lor s-a revăzut în zâmbetul de final, când învinşi şi învingători s-au unit într-o mare prietenie.
Ce să spunem despre viitor, ne propunem să continuăm acest curs şi să atragem alţi tineri spre această activitate antrenantă a minţii, astfel  încat cei mici să poată dezvolta abilitatea de a lucra singuri mai departe şi de a-şi dezvolta noua pasiune.
Prezentăm mai jos lista cu premianţii acestui concurs.


Locul I:            Tufan Raul (cat. A)
                          Calman Crina (cat.B)

Locul al II-lea:  Mărcuş David (cat.A)
                           Calman Iris Atena(cat.B)


Locul al III-lea:  Beke Alex (cat.A)
                             Iacob Antonio Cristian (cat.A)
                             Eleneş Jasmin Dolores (cat.B)
                             Calman Alin (cat.B)

Bibliotecar, coordonator curs de sah Cornel Barna.












Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării