26 mai 2017

ȘCOALA ALTFEL LA SALONTA


                În perioada 16–25 mai 2017 au avut loc la Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta activități dedicate programului Școala altfel.
         Cadrele didactice din localitate ne-au contactat din timp, pentru a nu se suprapune activitățile. Cu această ocazie am avut activități la bibliotecă și la Grădinița „Prichindel“, unde am fost invitata doamnei educatoare, deoarece grădinița respectivă se află mai departe de bibliotecă și deplasarea celor mici ar fi fost mai dificilă. Am dus cu mine mai multe volume cu povești, ilustrate bogat. Le-am citit câteva dintre ele, pe care le-au ascultat cu mare atenție. În continuare mi-au prezentat și ei o parte din programul pregătit pentru serbarea lor, după care au desenat povestea preferată din cele ascultate.
         La bibliotecă elevii și preșcolarii s-au familiarizat cu secția de împrumut pentru copii, au răsfoit cu interes enciclopediile și cărțile cu povești, au citit, au cântat, au răspuns la întrebările adresate de bibliotecari, s-au minunat văzând depozitele mari și au vizionat desene animate. Unii dintre ei au dorit să imortalizeze momentul și au făcut fotografii cu telefonul mobil. Având în vedere că elevii clasei a III-a, secția română, urmau să viziteze și Muzeul Memorial „Arany János“, le-am prezentat pe scurt, cu ajutorul imaginilor, viața marelui poet salontan Arany János (2 martie 1817 – 22 octombrie 1882).
         Astfel, datorită doamnelor educatoare și învățătoare zeci de copii au petrecut câteva ore în minunata lume a cărților.

         Mulțumim pentru colaborare cadrelor didactice:
-   Burcău Mădălina, Domokos Sarolta, Kádár Ilona, Marișcaș Adriana, Megyesi Ildikó, Szakács Beáta, Toma Mariana – Grădinița „Făt-Frumos“;
-         Nica Ecaterina – Grădinița „Prichindel“;
-         Takó Csilla – Liceul Teoretic „Arany János“;
-         Casa Lavinia – Colegiul Național „Teodor Neș“;
-         Illyés Beáta – Liceul Teoretic „Arany János“.



                                                                           Rugină Irina
                                                                  bibliotecar responsabil
                                                        Biblioteca Municipală „Teodor Neș“
                                                                               Salonta



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării