29 octombrie 2017

Lecturi de weekend 84

John Kilian Houston Brunner (n. 24 septembrie 1934; d. 26 august 1995) a fost un scriitor britanic, autor a multor romane și povestiri science-fiction.  
S-a născut în Preston Crowmarsh,   în Oxfordshire .La vârsta de 17 ani a scris primul roman, Galactic Storm, sub pseudonimul Gill Hunt, dar scrisul a devenit profesia lui principală abia din 1958 .A fost ofițer în Forțele Aeriene Regale între 1953 și 1955.
Scriitorul a vizitat România în 1994 cu ocazia convenției Eurocon ținută la Timișoara

Rețele Infinitului ne plasează pe Terra unde ultimul război mondial nuclear a dus Pământul în pragul extincţiei. 

Omenirea, câtă a mai supravieţuit, încearcă să gaseasca un mod de viata, impunând reguli stricte . Oamenii se deplasează prin teleportare, cu ajutorul unor coduri individuale- iar aparatul se numește skelter.  Printr-un joc al sorții bărbații sunt pe planetă mai mulți decât femeile.

Hans Dykstra, și Mustafa Sharif ,  un nostalgic al istoriei și  un poet spărgător de coduri de teleportare aflati în căutarea unor locuri abandonate de multă vreme,  intră într-o poveste ireală.

Hans Dykstra, deosebit de inteligent dar nefericit și fără un cod moral foarte clar    se îndrăgostește de o tinerica la o petrecere și începe să-și imagineze o viață doar cu ea.
Vrea să o ascundă de ochii lumii și să o păstreze doar pentru el. În contextul în care soșia lui veche se sinucide, și crede că Mustafa îl va trăda, începe să fugă, spaimele  îl conduc, imaginatia întuneca realitatea.
Era  căutat , desigur , dar pentru a i se oferi un post important, pentru că , inteligența, atunci când a rămas puțină populație nu trebuie irosită. 
Personajul principal piere pentru că nu poate să depășească  eșecul viselor lui. 
 Poetul are ultimul cuvânt:
Tu
ai scăpat din vedere  faptul 
că fiecare dimineață. de la începutul timpului,
a luminat nenumărate posibilități.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării