8 februarie 2019

Ora să ȘTIM- Filiala Dacia

              Autobusul Magic a venit la filiala Dacia pentru a-i distra și învăța lucruri noi pe copiii din cartier, cititori ai filialei noastre. Lectura a început într-o atmosferă relaxantă, toți participanții fiind de-ai casei.
              Autobusul Magic ne-a purtat într-o călătorie în interiorul corpului uman pentru a vedea cum funcționează acesta. Ne-am „plimbat” prin esofag, stomac, intestine, dar și prin fluxul sanguin.                       Pentru o mai bună înțelegere ne-am folosit de unele materiale ajutătoare. De exemplu: o banală sticlă s-a transformat într-un mare vas de sânge, iar niște boabe de piper și muștar au jucat rolul eritrocitelor și leucocitelor. Fiind niște noțiuni abstracte, sunt mai greu de înțeles fără un pic de ajutor. Apoi, am vorbit despre inimă, iar copiii au putut să vadă cum arată inima nu numai într-un atlas de anatomie, dar și în„ realitate”, punându-le la dispoziție o machetă de plastic. Ba mai mult, cu ajutorul unui stetoscop au putut să-și asculte bătăile inimii. 
             Am învățat că hrana și mișcarea sunt foarte importante pentru un mod de viață sănătos.
            Data viitoare, Autobusul Magic ne va duce într-un stup de miere. Vă invităm să veniți alături de noi, să învățăm împreună ceva nou și să ne îndulcim cu o linguriță de miere.












"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării