9 ianuarie 2020

Întâlnirile de miercuri


Clubul de poezie la prima întâlnire din 2020


           Miercuri, 15 ianuarie, se împlinesc 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, poetul național al României. Ne-am gândit ca prima întâlnire din acest an a clubului de poezie să o dedicăm cinstirii memoriei "Luceafărul poeziei româneşti". 
           Puțini știu că "Luceafărul" a fost omologat de Academia Recordurilor Mondiale ca fiind cel mai lung poem de dragoste. Invitații noștri nu au putut să nu citească și să nu recite din Luceafărul. D-na Doina Iliescu, profesoară de limba română, ne-a făcut o scurtă prezentare a poeziei de dragoste, în timp ce invitații au citit pe rând poezii ale unor poeți români (Cezar Baltag, Petre Stoica, Mihai Ursachi, Ileana Mălăncioiu, Ștefan Augustin Doinaș) care de-a lungul timpului au fost câștigătorii Premiului Național pentru Poezie ”Mihai Eminescu”.
          Seniorii clubului nostru și-au exprimat speranță ca dragostea pentru poezia lui Eminescu (și pentru poezie, în general) să-i ”chinuie” la fel de mult și pe tineri și le-au dorit să se afle mereu sub vraja cuvântului scris. 








8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării