6 ianuarie 2020

Printre biblioteci si carti


Cartile au un destin la fel de complex ca si al omului,  au perioade de glorie , apoi cad in uitare si majoritatea sfarsesc prin a fi topite sau roase de soareci .












Bibliotecile , pastratoare a cartilor sunt si ele supuse timpului si nevoilor locale, dispar, apar, se muta, se innoiesc,





La inceputul anului 2019 am fost invitati sa evaluam biblioteca a unei intreprinderi desfiintate . Actualii proprietari ai spatiului doreau sa predea cuiva cartile tehnice . Cinste lor pentru ca nu au aruncat direct toata colectia.

Dupa vizita si evaluare din fericire cartile  au fost preluate de biblioteca universitatii.

















_________________

 In anul 2019 , Filiala Felix a fost in doua locatii. O parte din colectie este  impachetata, in sediul de langa Lacul cu nuferi, si cealalta parte a fost transportata temporar la etajul gradinitei din localitate.
Sediul vechi ar trebui renovat si transformat intr-un centru cultural demn de o statiune internationala.









































____________________

 Am inceput anul 2020 cu o vizita la Beius unde biblioteca oraseneasca trebuie din nou mutata.
Aflata doar de 3 ani in cantina unui liceu din oras , biblioteca trebuie iar mutata.
Noua locatie,  mai centrala , undeva in zona primariei va trebui pregatita si igienizata pentru a primi, din nou, temporar biblioteca.
Sediul final al bibliotecii va fi cladirea Casinei Romane, centru cultural , marca a orasului, dar inca nerenovata.  Si asa cu  cartile si rafturile la drum biblitoeca pierde carti si utilizatori pentru ca fiecare schimbare inseamna un nou inceput,po alta organizare,  un nou efort de a intra in atentia publicului.









































Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării