10 august 2022

Festival de film românesc la Baile Felix


Proiecțiile vor începe în fiecare seară la ora 21 pe un ecran instalat în piațeta din Băile Felix, unde vor fi amplasate și standuri cu popcorn și răcoritoare.

 Marți, festivalul va fi deschis cu „Nemuritorii” (1974), în regia lui Sergiu Nicolaescu, ce prezintă povestea unor viteji din fosta oaste a lui Mihai Viteazul, care se întorc în patria lor, purtând cu ei steagul principatelor unite (Moldova, Țara Românească și Transilvania). Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu și Sergiu Nicolaescu. 

Miercuri, turiștii vor putea vedea „Profetul, aurul și ardelenii” (1978), în regia lui Dan Pița, parte dintr-o trilogie western care spune povestea unor ardeleni plecați în America să-și găsească fratele. 

Joi seară, va fi difuzat filmul „Sania albastră” (1987) în regia lui Ioan Cărmăzan, acum președintele UARF. Cineastul este invitatul special al ediției, iar proiecția filmului coincide cu aniversarea a 35 de ani de la premiera acestuia.










Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării