24 noiembrie 2022

Biblioteci stradale

Azi   joi 24 nov. 2022, de la ora 10:00, pe Zoom, Echipa EDUCAB a  prezentat un nou proiect deosebit de util pentru bibliotecile din România: ”Bibliotecile stradale”, un proiect inițiat în ianuarie 2022 de către Illinois Romanian-American Community. 

Bibliotecile stradale reprezintă un minunat pretext de a oferi importanța cuvenită cărților și cititului în comunitățile mici . Misiunea acestora este reprezentată de dorința de a sprijini alfabetizarea și de a coaliza  comunitatea în jurul bibliotecii cu obiectiv lectura.

Implicarea primăriei este esențială în realizarea proiectului, construcția casuței pentru cărți fiind finanțată de aceasta, iar cărțile din căsuță vor   fi asigurate de bibliotecar prin intermediul donațiilor de carte din comunitate.


Proiectul ,,BIBLIOTECI STRADALE ROMÂNIA a fost anunțat  la  Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice care a avut loc  la Târgu Jiu în perioada 5-7 octombrie 2022 d ecatre  doamnei Anisoara Bocai bibliotecar la biblioteca din comuna Vladimir județul Gorj  ,Ambasador al organizației Illinois Romanian-American Community.

Mai mică :



Sau mai mare în orase in care s-au gasit moduri creative de a recicla spatiul  de exemplu al cabinelor telefonice iesite din uz.




Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării