25 noiembrie 2022

Proiect educativ nou la Biblioteca ”Mate Imre” din Valea lui Mihai

În baza proiectului depus la Bethlen Gábor Alap Zrt, Fundația Salcâm în Floare a câștigat 900.000 Ft (cca 11.000 RON), din care au achiziționat pentru Biblioteca Orășenească ”Máté Imre” Valea lui Mihai un calculator, un videoproiector, un notebook și o imprimantă multifuncțională.


Proiectul are două scopuri:

-însușirea unor competențe digitale.
Grupul țintă, utilizatorii mai puțin experimentați în căutări vor învăța să lucreze cu pachetul microsoft Office.

-lecții de istorie maghiară. Varga Róbert (directorul Școlii Gimnaziale Zelk Zoltán, profesor de istorie), Mezei Emőke (profesoară de istorie și limba maghiară), Szilágyi Éva Andrea (muzeolog) în nouă ore vor prezenta o perioadă de 1000 de ani din istoria maghiarilor. La sfârșitul orei profesorul pune 3 întrebări de recapitulare participanților, răspunsul corect e ”premiat” cu un obiect de artizanat, făcut de Farkas Ferenc Sándor, decorator pe suport din piele din Valea lui Mihai.

Din grupul țintă fac parte, în primul rând, cei care n-au avut acces la aceste informații la școală, dar sunt bineveniți toți cei interesați de acest eveniment.

Prima oră de istorie s-a ținut în 3. noiembrie și se va ține în fiecare joi după masă până în 12. ianuarie 2023.

Proiectul a fost scris de bibliotecarele Gheri Judit și Simon Andrea, ele organizează și coordonează acest program.







Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării