5 noiembrie 2022

Lecturi de weekend 165


Matt Haig 
Biblioteca de la miezul nopții
O singura biblioteca. O infinitate de vieti. 
Editura Nemira, 2020




Matt Haig ( născut la 3 iulie 1975) este autor și jurnalist englez. A scris atât cărți de ficțiune, cât și non-ficțiune pentru copii și adulți, adesea în genul de ficțiune speculativă.



 Există cărti care din câteva fraze schimba perspective, cărti în care fiecare cuvânt aduce eliberare de propriile angoase, cărți care intră în categoria cărți medicament! 

Magic e faptul că scena pe care are loc intriga cărții este o bibliotecă!

Acum când în România a devenit pentru foarte mulți cetățeni cu putere sau fără un automatism verbal acea expresie pe care o urăsc: Nu se  mai citește, o generalizare care e ca o scutire medicală pentru un elev plictisit, Matt Haig  inventează o bibliotecă  la limita dintre viață și moarte. O bibliotecă de verificare a vieților pe care nu le-am trăit și pe care le regretăm! 

O lectură fascinantă de la prima până la ultima pagină. Pare că nici un cuvânt nu este de prisos, toate sunt importante, toate ajută la vindecarea  vieții și a morții!

Un autor de care m-am îndragostit! 


Despre Biblioteca de la miezul nopții citim:

„Fiecare carte de aici, fiecare carte din bibliotecă – cu excepția acesteia – reprezintă o versiune a vieții tale. Această bibliotecă îți aparține. Se află aici pentru tine. Vezi tu, viața oricui s-ar fi putut sfârși în feluri infinite. Cărțile de pe rafturi sunt viața ta, toate încep din același punct. Din clipa de față. De la miezul nopții. Marți, 28 aprilie. Dar aceste posibilități de la miezul nopții nu sunt identice. Unele se aseamănă, dar altele sunt complet diferite.“

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării