19 noiembrie 2022

După vernisajul expoziției

După vernisajul expoziției „Palatul Pionierilor – Istorii Subiective”, care are în centru istoria Palatului Pionierilor, așa cum a fost trăită și simțită de elevii care i-au trecut pragul , lumea s-a împrăștiat și am făcut cunoștință cu musafirii .

                                 

Spre bucuria noastră am cunoscut-o pe doamna Iulia Gorneanu director artistic al GALERIEI DE ARTA CONTEMPORANA GALATECA BUCURESTI IULIA GORNEANU se ocupa cu FASHION STYLING cu îmbinarea    tinutelor  vintage  cu hainele urbane.  

Se află la Oradea pentru vernisajul expoziției Moda în epocă, la Casa Darvas, o expoziție temporară ce prezintă moda  „la Belle Epoque", perioadă istorică în care rochiile aveau un design specific: decolteuri largi, multă dantelă,   lungime până în pământ, talie încorsetată acestea fiind asociate cu pălării complicate, pieptănături elaborate, accesorii elegante și rafinate.

 Am discutat despre tradițiile mai putin cunoscute- cămașa ciumei, portul de pandemie și modul magic  în care se lucrează o astfel de cămașă.

Are un blog  unde scrie despre tradiții, obiceiuri si calendarul   sărbătorilor românești .
 
 

În decembrie Iulia Gorneanu va fi din nou la Oradea, ocazie cu care am invitat-o la ultima noastră șezătoare din an! 



Am depănat amintiri din perioada în care eram elevi, pionieri cei mai multi dintre noi, unii chiar au prins si timpul UTC istilor.

Nu putem spune că suntem nostalgici, a fost o perioadă cu bune și rele care a trecut. 



Unii dintre noi au frecventat cercuri de la Palatul Pionierilor.
Chiar dacă organizarea lor urmărea îndoctrinarea în spiritul de partid comunist , prea putin au reușit - șahul era șah, cusutul și broderiile nu puteau fi deturnate, nici fizica , nici biologia nici fotografia nici automobilismul... 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării