8 februarie 2010

Bune practici, cum ne punem activitatea in valoare

Zilele trecute anuntam lansarea evaluarii pentru acordarea Trofeului anual pentru cea mai buna biblioteca publica din Bihor.

Anul trecut Trofeul a fost castigat de biblioteca din comuna Simian. Anul acesta primii inscrisi sunt tot ei, iar fisa de inscriere poate constitui un model foarte bun :arata felul in care trebuie pusa in evidenta activitatea bibliotecii.
Va invitam sa-l parcurgeti.
Raportul de activitate pe anul 2009 al bibliotecii comunale Simian .Imagini puteti vedea pe site-ul bibliotecii.Nu pot sa nu mai comentez un pic acest raport.
Munca de fiecare zi a bibliotecarului este una de rutina, de la evidente, statistici , cataloage si fise, pana la inventare, oragnizari si reorganizari de colectii. Acesta munca este cea invizibila , de uzura , cea care face pe unii sa spuna ca un bibliotecar nu face nimic.Fiecare dintre noi trebuie sa dezvolte componeta vizibila in comunitate a muncii lui si mai ales sa invete sa o puna in valoare.Poate nu toti stim sa obtinem finantari si sa editam lucrari, dar fiecare trebuie sa evidentiem cat mai bine relatia cu comunitatea si toate activitatile care au implicat biblioteca in viata comunitatii.


Ajuta la schimbarea mentalitatilor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării