17 februarie 2010

Inaugurare Biblionet la Capalna

Ieri 16 februarie 2010 a avut loc inaugurarea bibliotecii comunale Capalna.
A fost mai mult decat o inaugurare Biblionet, a fost o festivitate de deschidere a unei biblioteci moderne si  elegante , echipata cu tehnologie moderna.
Cand am vazut biblioteca prima data in primavara 2009, era un spatiu neprimitor, inghetat si fara viitor.
Am insistat sa se inscrie in proiect , comuna izolata, cu populatie putina  ( 2000 locuitori), si ei cu inima indoita s-au inscris.Au facut o investitie de 18.000 de lei si au schimbat conditiile din biblioteca- parchet laminat, tavan fals, geam termopan . Transformarea e ca in povestea cu Cenusareasa.
Acum dupa nici o luna de cand au calculatoare, domnul primar Gheorghe Vid, a remarcat ca nu se astepta ca sa existe atata interes din partea comunitatii. Doamna bibliotecara, Branda Felicia  se gandeste sa-si extinda programul pentru ca oricum nu o lasa inima sa scoata oamenii afara din biblioteca la ora inchiderii.

La festivitate au fost invitati si primari din comunele limitrofe: Tinca, Cociuba Mare, Soimi, Olcea.
Cuvinte pline de emotie si bucurie au rostit, doamna bibliotecara , doamna directoare a Bibliotecii Judetene, Ligia Mirisan, domnul primar, eu, domnul viceprimar, domnul director al scolii din localitate, domnul primar al comunei Tinca, fiecare a avut ceva de spus.
Ceremonia  a inceput cu sfintirea bibliotecii de catre preotul satului.


 Articol in ziarul local Crisana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării