9 martie 2010

Arta si Mestesug






 Oradea a fost, gazda celei de-a treia editii a Festivalului Cultural International "Special Kids". Evenimentul, derulat în cadrul parteneriatului scolar multilateral Comenius "Învatam facând, traim muncind", a avut ca tema, anul acesta, "Prietenia". Sute de copii din cadrul mai multor institutii de învatamânt din Bihor, dar si din strainatate au urcat pe scena si s-au întrecut la trei sectiuni. Festivalul Special Kids s-a derulat prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean Bihor si a fost prilejuit de vizita partenerilor de proiect din Polonia, Portugalia si Bulgaria, aflati într-un schimb de experienta, cu participarea elevilor de la CSEI Nr. 1. Manifestarea, sub forma de concurs, a avut trei sectiuni: muzica si dans, drama si joc pentru elevii din învatamântul special, muzica si dans, drama si joc pentru elevii cu CES integrati si sectiunea arta si mestesuguri, care a constat într-o expozitie cu lucrari ale elevilor din învatamântul special si ale celor cu CES integrati. Expozitia este gazduita de  Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai"

Potrivit organizatorilor, "Special Kids" nu înseamna exclusiv elevi cu nevoi speciale, ci înseamna copii speciali care se reunesc sub sigla parteneriatelor Comenius. Concursul, devenit deja o traditie, vrea sa demonstreze faptul ca elevii cu cerinte educationale speciale pot crea lucruri magice si se pot autodepasi sub îndrumarea potrivita.

  Pe scena Teatrului Arcadia  au urcat  câteva sute de copii din cadrul unor institutii de învatamânt din Oradea, Cluj-Napoca, Popesti, Tileagd, Marghita, Salard sau Alesd, dar si din Portugalia, Polonia, Anglia sau Bulgaria, care, prin programul pregatit, au reusit sa demonstreze ca sunt la fel de talentati, daca nu chiar mai talentati decât oricare dintre copiii fara probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării