1 noiembrie 2011

"SĂ NE DEPĂŞIM LIMITELE" la final de proiect şi la început de drum



Proiectul "Să ne depăşim limitele" „a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate! finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă” şi s-a adresat în mod special copiilor proveniţi din medii sociale defavorizate, care în mod normal nu ar avea posibilităţi să experimenteze situaţii de viaţă deosebite. Acest proiect le-a dat şansa să îşi însuşească deprinderi de acordare a primului ajutor, de orientare în natură, de căţărare, vâslire şi campare; precum şi de a-şi dezvolta trăsăturile de caracter: voinţa, curajul, îndemânare, comunicare, încredere în sine, etc.
Acest proiect a debutat cu o serie de activităţi teoretice în cadrul cărora elevii şi-au însuşit norme de acordare a primului ajutor, de folosire a echipamentelor specifice, circulaţie rutieră. Toate acestea s-au desfăşurat cu sprijinul partenerilor din proiect: Serviciul Judeţean Salvamont - Salvaspeo Bihor, Crucea Roşie Bihor, Primăria Sînmartin, Poliţia Băile Felix, Spitalul Clinic Judeaţean de Urgenţă UPU - S.M.U.R.D. Oradea, Universitatea Oradea - Facultatea de Euducaţie Fizică şi Sport, Biblioteca Judeţeană "Gh. Şincai" - filiala Băile Felix, Clubul Sportiv "Felix- Sânmartin", Clubul Sportiv "Ayki - Judo" şi Asociaţia Cerhen Speranţa.
Activităţile de căţărare s-au desfăşurat în Betfia la cariera de piatră şi au fost coordonate de către persoane specializate. Copii au avut şansa să înveţe să facă căţărări, rapel, transport ranit de pe munte, acordare de prim ajutor. Aceste activităţi s-au bucurat de un succes uluitor, toţi elevii din grupul ţintă al proiectului reuşind să-şi învingă temerile şi prinzând gustul pentru acest sport.
În cadrul activităţilor de campare şi caiac elevii au fost învăţaţi să: monteze / demonteze cortul; să folosească echipamentele specifice campării; să se orienteze după semne neconvenţionale şi cu ajutorul busolei; să vâslească în caiac astfel încât să se deplaseze pe apă controlat.
Deplasarea spre locurile de desfăşurare a activităţilor s-a realizat cu bicicletele în grup, elevii descoperind frumuseţea acestui tip de deplasare, precum şi satisfacţia de a se putea deplasa cu bicicleta pe parcursuri lungi şi solicitante.
Elevii au participat în proporţie de 100% la activităţi, iar entuziasmul lor a fost atât de mare încât şi ceilalţi elevi ai şcolii şi-au exprimat dorinţa de a participa.În consecinţă şcoala noastră va continua aceste activităţi pe o perioadă nedeterminată, cuprinzând pe rând toţi elevii şcolii.
Proiectul s-a încheiat cu o serie de activităţi teoretico - practice în care elevii au fost iniţiaţi în tehnici de supravieţuire urbană, respectiv autoaparare.
Considerăm că acest proiect a fost un succes care va continua prin activităţi periodice de căţărare, caiac, campare şi activităţi teoretice, graţie sponsorului nostru "Fundaţia Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate! finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă" care ne-a dat posibilitatea să achiziţionăm echipamentele necesare acestor sporturi, cărora le mulţumim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării