13 noiembrie 2011

Istorie locală la biblioteca ta (Local History@ Your Library)


Proiectul Istorie locală la biblioteca ta , este un proiect cu finantare externa, finantatorii fiind Centrul Mortenson pentru programe internationale de pregatire a bibliotecarilor din Illinois, Statele Unite ale Americii.
Perioada de derulare este  de un an :septembrie 2011- august 2012.

Proiectul îşi propune să contribuie la creşterea gradului de utilitate şi implicare în sprijinul educaţiei permanente a bibliotecilor judeţene şi constă în constituirea unui suport informaţional accesibil prin Internet, conţinând materiale documentare şi informative despre istoria locala a fiecărei zone.

Proiectul va fi în beneficiul elevilor de clasa a patra şi a învăţătorilor, care vor putea accesa documente în format electronic existente în colecţiile bibliotecilor publice, precum şi ale altor instituţii de profil. Bibliotecarii din bibliotecile publice vor digitiza aceste materiale care vor veni in sprijinul curriculei pentru clasa a patra.

Continutul portalului www.istorielocala.ro va fi construit în baza curriculei şcolare, a recomandărilor profesorilor şi a nevoilor elevilor, care vor fi consultaţi, iar sustenabilitatea se bazează pe parteneriatele Bibliotecilor cu Inspectoratele Şcolare şi instituţiile culturale locale, muzee si arhive. Proiectul are la bază o idee inovatoare la nivel naţional , în ceea ce priveste istoria locală şi valorificarea ei in mediul virtual.  

Parteneri nationali ai proiectului sunt:

Biblioteca Judeţeană "Gh. Şincai" Bihor
Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila
Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj
Biblioteca Bucovinei "I. C. Sbiera" Suceava
Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" Vâlcea




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării