21 noiembrie 2011

Povestirea Digitală- Dezvoltarea practicii creative

În perioada 21-25 nov. 2011, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene "Gh. Şincai" Bihor are loc, zilnic între orele 10.00 -13.30,  cursul „Povestirea Digitală- Dezvoltarea practicii creative", adresat seniorilor din comunitatea locală.
 
Cursul face parte din proiectul Extending Creative Practice şi este finanţat de către Uniunea Europeană prin programul de învatare pe tot parcursul vieţii- dimensiunea de dezvoltare profesională a adulţilor: Grundtvig; este implementat de către un consorţiu care cuprinde Colegiul Goldsmiths din Londra, Fundaţia Progress din Bistriţa, Fundaţia Mitra din Slovenia, Centrul de Sociologie Urbană din Londra si Laurea, FinlandaDurata de implementare este 2010 – 2012 si are ca obiectiv folosirea metodologiei Digitales pentru incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia.
 
Povestiri de suflet ale participantilor
În luna aprilie 2011, o echipă de şapte bibliotecari din regiuni diferite ale ţării, inclusiv Bihor, a participat, la Colegiul Goldsmiths din Londra, la un curs de Formare a Formatorilor în domeniul Povestirii Digitale, fiecare dintre participanti urmând să dezvolte această iniţiativă în centrele de formare ale bibliotecilor judeţene participante.
 
Vizionarea povestilor digitale.
Echipa si instructorul
Cursul are o durată de o cinci zile, cu câte doua sesiuni zilnice de o oră si jumătate. În timpul acesta, participanţii vor invata sa scrie o poveste/un scenariu, vor fi înregistraţi citind aceste povesti si vor adauga, folosind calculatorul, fotografii care se vor derula in timpul lecturii, având tot sprijinul tehnic al formatorilor pentru realizarea acestor proiecte. La finalul săptămânii de curs participanţii vor fi realizat, cu ajutorul formatorilor, câte un film de doua-trei minute, vizionarea acestora având loc în prezenţa invitatilor participantilor, a bibliotecarilor din instituţie si a mass-media locale.
 
Acest curs-pilot va putea fi extins si adaptat nevoilor seniorilor din comunitatea locală, în funcţie de rezultatele primei grupe de participanti. 


Paul Zot

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării