13 noiembrie 2011

Lecturi de weekend 10

De multe ori imi e dor sa citesc o carte frumoasa care sa readuca optimismul si credinta ca intamplarile vietii au un final fericit, ca adevarul si dreptatea castiga....
Din pacate lectura acestui weekend nu s-a incadrat in genul idealist pe care il doream .

In romana titlul a fost tradus: Femeia, victima a speciei? Redau si titlul original pentru ca e mai apropiat de continutul cartii : The Female of the Species: Tales of Mystery and Suspense.

Nu obisnuiesc sa repovestesc continutul cartii, cine vrea sa parcurga povestirile o poate face. Femeia e prezentata in mai toate povestirile ca si acea insecta numita popular Calugarita- Mantis religiosa- care ucide  ... Femeile cartii ucid cu usurinta , nu mi-e foarte clar de ce( tenebre, socuri psihologice transpar in text  ) si lectura cu siguranta a reusit sa ma deprime.

Pot fi de acord ca zilnic suntem supusi unor campuri de tensiune  mai usor sau mai greu de suportat, da, viata e complicata . Ce facem, cedam si tabaram pe bietii oameni care habar nu au de frustrarile noastre sau ne depasim limitele si ne cream propriul final fericit?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării