31 octombrie 2011

Halloween la Filiala Iosia


Legende de Halloween – Obiceiuri si traditii cu ocazia sarbatorii de Halloween
Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica care este preluata in zilele noastre de tot mai multe popoare. Printre aceste popoare incepe a se numara Romania, caci tot mai des in ultimul timp se organizeaza diverse spectacole si petreceri pe tema Halloween-ului.
Numele de halloween vine de la expresia „all hallows’ even”, din limba engleza, ceea ce reprezinta numele unei sarbatori crestine numita a tuturor sfiintilor “ajunul zilei tuturor sfintilor”. Denumirea a fost prescurtata in „Hallowe’en” si apoi in Halloween.
Sarbatoarea de Halloween este sarbatorita in general in noaptea de 31 octombrie.           
Astfel in Suedia Halloween-ul este sarbatorit in prima sambata din noiembrie.  Ceea ce este specific sarbatorii de Halloween si cu ceea ce asociem noi tot timpul aceasta sarbatoare este dovleacul cioplit in diverse forma, dar in special in personaje infricosatoare. Altceva ce este specific acestei sarbatori si ca un obicei, dar care la noi nu a fost preluat inca, este faptul ca in aceasta noapte copiii se costumeaza in cele mai ciudate si infricosatoare costume, in vrajitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre si colinda pe la case punand intrebarea „Trick or treat?”, ce inseamna„Pacaleala sau dulciuri?”.Daca nu vor primi dulciuri, atunci persoana careia i s-a colindat i se va face o farsa.






In biblioteca Iosia ,copiii care o frecventeaza mai des, au umplut vitrina bibliotecii cu desenele lor de Halloween.



bibliotecar , Ilie Monica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării