28 octombrie 2011

„Ora De Arhitectură” - lansare de revista


















INVITAŢIE


Avem onoarea să vă invităm la lansarea oficială a primei reviste de profil de pe plan local din domeniul arhitecturii „Ora De Arhitectură”.

Evenimentul va avea loc joi – 03.11.2011, ora 14:00 la Biblioteca Judeţeană „Gh. Şincai”.

Vor vorbi despre necesitatea de a avea pe piaţă o revistă care să promoveze valorile culturale orădene: 
arh. Cristian Puşcaş, 
directorul Bibliotecii Judeţene „Gh. Şincai” - Ligia Mirişan, 
directorul Complexului Muzeului Ţării Crişurilor - Aurel Chiriac,  
director departament Arhitectură şi cadastru – Aurora Mancia.
În cadrul evenimentului va avea loc şi vernisajul expoziţiei „Varadinum ad Infinitum” a arhitectului Cristian Puşcaş, aflată la a doua ediţie.

“Ora De Arhitectură” este prima publicaţie pe plan local care se doreşte a suplini nevoia orădenilor de informare în domeniul arhitecturii, de a aduce un plus de noutate în materie de design interior şi exterior şi de a promova, totodată, valorile culturale de excepţie ale oraşului de pe Criş. Revista, care are o apariţie lunară, aflându-se deja la al cincilea număr, se bucură de o calitate grafică excepţională. “Ora De Arhitectură” este o revistă de specialitate care se adresează domeniului arhitecturii şi construcţiilor, publicând în paginile sale atât articole de interes general, dedicate publicului larg, cât şi articole de specialitate adresate celor implicaţi activ în domeniu. Constatând absenţa unor publicaţii locale specializate, dar în acelaşi timp şi dorinţa permanentă a publicului de a fi informat şi educat deopotrivă, “Ora De Arhitectură” vine în sprijinul acestei necesităţi, fiind prima publicaţie de acest gen în plan local.

            “Ora De Arhitectură” găzduieşte în paginile sale un repertoriu bogat de informaţii, structurat pe mai multe paliere. În numerele revistei regăsim, cu fiecare ediţie, povestea de succes a unui dintre arhitecţii orădeni care au reuşit să convingă prin profesionalism şi dedicaţie. De asemenea, fiecare apariţie editorială oferă orădenilor un capitol esenţial despre poveştile nespuse ale clădirile monument ale oraşului, pe lângă care trecem, zi de zi, nepăsători. Revista vine cu idei inovatoare în domeniul designului, prezentând concepte moderne şi materiale de ultimă generaţie. Fotografiile care însoţesc aceste articole vin să evidenţieze ideile despre noile tendinţe în domeniul amenajărilor interioare. Cititorii sunt introduşi în fascinanta lume a arhitecturii printr-un serial care se doreşte a fi o lecţie de arhitectură – „Zoom-out arhitectura”. Capitolul de „Investiţii” încearcă să ofere un exemplu de „bune practici” pe care comunitatea locală îl promovează în domeniul restaurării clădirilor clasificate ca monument istoric. Personalităţile marcante ale vieţii culturale orădene, care prin activitatea lor profesională şi-au pus amprenta asupra a tot ce înseamnă valoare culturală, se regăsesc în numerele lunare ale revistei „Ora De Arhitectură”.

Fiecare nouă apariţie este o provocare pentru tânărul colectiv redacţional, care încearcă să ofere cititorului noi domenii de interes, cum ar fi proiecte de amenajări exterioare, o rubrică care să suplinească nevoia de informare în materie de legislaţie, dar şi un capitol important despre arhitectura în lume şi farmecul ascuns a unor oraşe încărcate de istorie şi mister.

Cu deosebit respec
Bianca Puşcaş,
            Manager proiect
            Tel. 0745.30.77.70

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării