17 octombrie 2011

Întâlniri aşteptate, cu cartea

Demnă de lăudat iniţiativa profesorului de română, Beke Csaba, de la Liceul catolic "Szent Laszlo", care este şi vechi abonat la bibliotecă, de a vizita filiala "Decebal" împreună cu o parte din clasele la care dânsul predă limba şi literatura română. Aşa că, pe parcursul a trei vizite:

- în 30 septembrie, vineri cu clasa a X-a B - 24 elevi








- în 10 octombrie, luni cu clasa a XI-a C - 16 elevi







- în 13 octombrie, joi clasa clasa a X-a C - 20 elevi, am încercat să le prezentăm tot ceea ce înseamnă bibliotecă, comunicare, căutare de informaţii, internet, metode de căutare a soluţiilor legate de diferitele teme "obligatorii pentru şcoală, dar şi să "zgândărim" curiozitatea şi imaginaţia acestor adolescenţi ajunşi la o vârstă dificilă, când este necesară o atentă îndrumare atât din partea unor profesori entuziasmaţi cât şi din partea noastră, a bibliotecarilor. Discuţiile cu ei au fost deschise, directe pentru a ajunge cât mai uşor la nivelul lor de înţelegere şi de a conştientiza necesitatea formării unui bagaj cultural de bază, vital integrării în societate. Am fost plăcut surprinşi de dialogul care s-a înfiripat între noi şi vizitatori, cât şi de faptul că aproximativ 15 dintre ei s-au înscris la filială, preluându-i "în custodie", să sperăm pentru multă vreme. Vom păstra legătura.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării