30 octombrie 2011

Atelierului Naţional de pregătire al Echipei Săptămâna Căsătoriei

  
            Sâmbătă, 29 octombrie, a fost data Atelierului Național de pregătire a Echipei Săptămâna Căsătoriei din România, găzduit la Cluj. Reuniți din diferite colțuri ale țării pentru a face un bilanț ultim a ceea ce a fost 7-14 februarie 2011, pentru a învăța din experiențele altora, pentru a pune la cale Săptămâna Căsătoriei 2012... un grup bine închegat de oameni interesați sau mai degrabă pasionați de tema căsătoriei, de a pune în evidență valoarea ei a lucrat și s-a recreat pentru a fi cât mai eficient în ceea ce face privind acest proiect.
            Prezentarea introductivă a proiectului Săptămâna Căsătoriei i-a avut în prim plan pe Richard Kane, fondatorul englez al acestui proiect și pe un reprezentant german al Săptămânii Căsătoriei, Rolf Dieter Braun. După care a urmat prezentarea realizărilor la nivel național pentru prima ediție a Săptămânii Căsătoriei în România, 7-14 februarie 2011. Și apoi rapoartele regionale din 2011. Totul a fost expresia unui miracol frumos: în timp scurt cu oameni puțini, pentru prima dată s-a făcut ceva de calitate, care se poate multiplica în edițiile următoare.
            Pare surprinzător și un detaliu care nu merită neglijat: a învăța din greșelile din trecut, a fost obiectul ultimei prezentări a reprezentantului german. Și fiecare dintre vorbitorii următori a pus accentul pe: „da, lucrurile se pot îmbunătăți!”. De ce să faci multe cu bani mulți doar în orașul tău, când poți face mai puține și cu banii rămași să mergi în localitatea vecină și să promovezi acest proiect și acolo?!
            De remarcat a fost și intervenția succesivă a membrilor echipei orădene, care pare a fi sursa de putere și de inspirație la o adică pentru întreaga echipă națională. Au fost prezentate puncte de vedere organizatorice variate sau perspectivele bibliotecarului sau inițiativele psihologului – terapeut de cuplu și familie.
            Iar un moment deosebit a fost asigurat de câteva cântece interpretate de o voce, expresie a tinerei generații angajate în lupta pentru valoarea căsătoriei.
            Organizarea a fost impecabilă și aceasta este o cale pentru a mulțumi pentru efortul depus. și a venit și vremea schimbărilor. Echipa națională își reînnoiește componența și conducerea, iar pentru Oradea este semnificativ să amintim mai ales includerea doamnei Miorița Săteanu printre cei noi. Urăm celor noi multă putere de muncă pentru a face treabă și mai bună în 2012 și vechii conduceri îi asigurăm recunoștința noastră, mai ales pentru că ne-a garantat sprijinul în continuare.
            Toți participanții suntem conștienți, valorizăm motto-ul „familia și căsătoria sunt factori determinanți ai stării de bine în societate”, amplu argumentat de studii de specialitate expuse de Rolf Dieter Braun. Și fiindcă noi credem în căsătorie, în familia sănătoasă fundamentată pe legătura recunoscută civil și religios dintre un bărbat și o femeie, ne angajăm o dată în plus pentru a fi promotorii valorilor tradiționale, care stau la baza societății.                            





     Autor Pr. Emil-Marian Ember

Un comentariu:

  1. Grupul national de organizare a evenimentelor propuse a se derula in cadrul Proiectului "Saptamana casatoriei "in perioada 7-14 februarie 2012 este compus:
    -Teofil Gavril din Medias- cooronatorul national,
    - Ligia Pintican din Sighisoara
    - Sateanu Miorita din Oradea
    -Corneliu Szekely Hategan din Cluj- Napoca

    RăspundețiȘtergere

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării