14 octombrie 2011

Prima vizita la biblioteca- Madaras

Odată cu începerea anului şcolar 2011-2012 am reluat activităţile de familiarizare a celor mai mici cititori cu biblioteca, cu cartea.

Aceste activităţi le-am făcut în colaborare cu d-na învăţătoare Nicoleta Balaj – clasa I şi d-na învăţătoare Natalia Ţărău – clasele II-III.

Astfel, în 16 septembrie biblioteca a fost vizitată de cei 22 de elevi ai clasei I iar în 30 septembrie de 23 de elevi ai claselor a II-a şi a III-a de la S08 Mădăras. Pentru mulţi dintre ei a fost primul contact cu biblioteca (pentru cei din clasa I şi pentru elevii din Homorog care au venit din acest an la şcoala din Mădăras).

Am urmarit  in prezentare orientarea  în spaţiul bibliotecii, informarea cu privire la fondul de carte existent, organizarea pe domenii (copiii au citit de pe raft domeniile: literatură română, literatură universală, geografie, istorie, matematică, fizică etc.), aşezarea la raft ( le-am spus că este în ordine alfabetică după numele autorului), înregistrarea cărţilor (le-am arătat registrul inventar, fişa cărţii, fişa de lectură),
 şi activităţi care solicitau implicarea directă a copiilor, activităţi prin care să-l apropiem pe copil de carte ca de un obiect special.

Un exerciţiu a fost cel de căutare la raft (clasele a II-a si a III-a).
 Fiecărui copil i s-au dat 2-3 autori şi titlul cărţilor pe care trebuia să le găsească sau să caute o carte dintr-un domeniu dat. Acum şi-au dat seama de ce e necesar să avem o bună organizare a fondului de carte, atât pe domenii cât şi aşezarea la raft în ordine alfabetică.

Fiind copii cu vârsta între 6 şi 9 ani au fost foarte interesaţi de cărţile pentru copii care au multe imagini colorate şi de colorat.
Urmează o serie de activităţi în colaborare cu GPN Mădăras care a încheiat cu biblioteca un parteneriat pentru anul şcolar 2011-2012.




Bibliotecar
Marinela Aristan

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării