14 august 2013

“ Octavian Goga , chipul arestat al poetului " la Oradea si Alesd


Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor a fostin data de 6 august 2013 , gazda, unui eveniment editorial şi a unei expoziţii foto-documentare care îl are în centru pe Octavian Goga.  Cercetările realizate de profesorul Dan Brudaşcu au scos la iveală aspecte inedite din viaţa poetului şi omului politic Octavian Goga.


http://www.crisana.ro/stiri/actualitate-13/expozitie-foto-documentara-octavian-goga-75-de-ani-de-la-moartea-sa-controversata-137937.html



Biblioteca Alesd: “ Octavian Goga , chipul arestat al poetului ": S-a intamplat la Alesd – domnul profesor dr. Dan Brudascu ne-a regalat cu o expozitie deosebita ,rodul multor ani de cercetare despre viata si opera poetului si omului politic Octavian Goga , patronul cultural al bibliotecii noastre.

In sala de conferinte a Primariei in fata unui public avizat si interesat , onorat si de prezenta doamnei Ligia Mirisan , director al Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai” din Oradea , domnul Dan Brudascu a prezentat expozitia ce cuprinde fotografii inedite pe care le-a identificat in dosarele C.N.S.A.S.

S -au avansat ipoteze interesante despre moartea prin otravire a poetului si a fost adusa in discutie si sotia , Veturia , care a desfasurat si ea activitate de spionaj.

Au fost lansate apoi volumele „Goga si Francmasoneria „ si albumul foto „Octavian Goga – chipul arestat al poetului „
Domnul profesor Dan Brudascu a acordat autografe celor prezenti si a oferit unele explicatii , spre bucuria noastra a tuturor celor care am infruntat vipia de afara pentru acest eveniment .

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării