20 august 2013

Fotografia Stradală- seminar

În data de 19 august 2013 la Biblioteca Județeană a avut loc seminarul  cu tema - Fotografia Stradală,  susținut de lector universitar dr. Teodor Pantea.

Seminarul este primul dintr-o serie de prelegeri care vor acoperi istoria artei fotografice.
În sală au fost prezenți fotografi amatori și profesioniști .  Ziua fierbinte de august a ținut la distanță celelalte categorii de public care ar fi fost interesate.

Pe ecran s-au derulat nume  și imagini recunoscute internațional și apreciate ca valoroase în istoria fotografiei stradale.Valoroase până la nivelul la care suma de tranzacționare are 5 sau 6 cifre ( in alte tări desigur)

Lectorul a parcurs câteva pagini din teoria fotografiei stradale   , definiții ,  ierarhizări și categorii, a prezentat tehnici fotografice de la 1830 încoace.

De fapt fotografia stradală ar trebui să surprindă expresie și emoție într-o acțiune cu mediul sau cu persoanele, să rămână în afara cadrelor fixe ale teoriilor.

Două imagini surpinse azi pe stradă






Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării