3 noiembrie 2013

Vârstele frumuseții

Am o vârsta care îmi dă o perspectivă. Nu se spune care, nici o doamnă nu o face.
Mă uit cu amuzament cum copilele încearcă să pară foarte mature și experimentate , grăbind anii, grăbind copilăria să plece. Apoi dintr-o dată după 20 de ani începi să devii mai naturală și începi să întinerești subit.
Un alt marker al vârstelor e modul în care noi femeile privim acea nenorocire, acel micuț inconvenient care apare uneori în cele mai ciudate și nepotrivite locuri- coșul. Acea micuță pată  cu care te trezești față în față dis de dimineață în oglinda de la baie, în ziua în care ai cea mai importantă întâlnire din anul acela.

La 17 ani uitându-te în oglinda mai sus amintită există doar el- marele el- coșul.Tu ai dispărut undeva ,  ai devenit inexistentă ca persoană. Imaginea acelui punct mic și roșu  se dezvoltă exponențial în fiecare secundă, cucerind neuron cu neuron până când în creier pulsează doar un singur gând-  Arăt oribil, am un coș, nu mai pot să ies din casă, toată lumea se va uita la el, tot universul va fi îngrozit de înfățișarea mea! Începi disperată să dai telefoane la prietene să ceri sfaturi , poate între timp s-a inventat un tratament magic care să-l facă să dispară instantaneu. Sfaturile curg, la telefon, pe facebook, de pe forumuri, dulăpiorul de cosmetice se revarsă în toată casa, creme, batoane corectoare, creme corectoare,geluri sau fluide purificatoare. Și totuși imaginea coșului răzbate prin straturile multiple de fond de ten.... Situația rămâne disperată.Viața e distrusă, ziua se sfârșește în lacrimi.

La 25 de ani, te uiți în oglindă, îl vezi .Ridici mâinile într-o disperare mută. Iar ți-ai găsit să apari.Chiar azi!  Da e neplăcut, dar iei un baton corector , pui un pic de fond de ten mai cu atenție și  poți să ieși în oraș zâmbind, dar cu atenție să nu distrugi zona atent camuflată .
Mai peste 5 ani deja știi  folosești  periodic „Gerovital Plant Stop Acnee”  și gama de produse care te ajută, și desigur batoanele corectoare și câte un pic de fond de ten, dar știi sigur că universul nu se va prăbuși  pentru că ție ți-a apărut un coș.Nu mai ratezi o întâlnire importantă pentru că ai ochii înroșiți de plâns pentru acest motiv infim. Știi sigur că un zâmbet strălucitor și cald face să apară soarele  pe orice cer înnorat și să facă fericiți foarte mulți oameni. Și de acum încolo zâmbești chiar și coșului pe care îl vezi dimineața în oglindă. :) , știi  sigur că frumusețea ta nu este  știrbită de acel coș.

Articol scris pentru Super Blog 2013

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării