23 noiembrie 2013

Visele invincibililor

Zilele astea se implinesc 20 de ani de la înființarea Uniunii Femeilor Bihor . Sărbătorirea evenimentului are loc in data de 29 noiembrie la Biblioteca Județeană în cadrul Zilei Porților deschise la Bibliotecă. 
In acești 20 de ani președinta și sufletul asociației a fost și este doamna Miorița Săteanu.

Exista foarte mulți teoreticieni care iți spun cum se face, cum se scrie un proiect  sau cum trebuie sa gândești. Am privilegiul lucrez de 4 ani lângă această  doamnă care stie cum se face , ce înseamnă să lucrezi și să visezi pentru alții.   În fiecare moment arată oricui vrea sa vadă, cum lucrurile teoretice pot fi aduse in realitate- demonstrații stradale , conferințe, invitați care se înghesuie să onoreze activitățile  propuse de micuța doamnă.
A adunat in jurul dânsei oameni care au vise și de la dânsa invață să fie invincibili.

Doamnei Săteanu presedinta UFB i-aș oferi cristalele care strălucesc pe aripile porumbiței.
Dânsa ne-a arata timp de 20 de ani, ca ”Viitorul aparține celor care cred în frumusețea propriilor vise.”
Un spirit tânăr gata să învețe mereu ceva nou, și mereu gata să ofere ceva celor care au nevoie.

In fiecare campanie în care se angajează răspândește semințele credinței si iubirii  și speranței, in inimile oricui vrea sa le primească.
Coalizeză in jurul ei pe cei care viseaza la un viitor mai bun,  la generatii de adulți responsabili, la o viață mai bună. Trăieste și ajută pe cei care si-au pierdut speranta, ofera opțiuni celor micuti, ofera deschidere si posibilităti de colaborare și de dezvoltare adolescenților. Oferă un nou sens vieților doamnelor care de mulți ani pensionare simt nevoia sa se implice in viața socială, în educația tinerilor sau în proiecte culturale.

Nu totdeauna avem doar reușite și zâmbete de multumire. Mai avem și tristeți , situații dificile și câteodată chiar lacrimi de nemulțumire și de  disperare. Le împărtășim și apoi cu un zâmbet și un ceai trecem la următoarele proiecte. Durerile articulare, oboseala sau viața de pensionar,  nu sunt subiecte de discuție.
Cu atât mai mult prietenia și legăturile de suflet se transformă în energie care poate schimba lumea în una mai bună, mai strălucitoare, ca un cristal.

La mulți ani acum la aniversare!

Articol scris pentru SuperBlog 2013 si pentru simpatizanți.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării