6 septembrie 2015

Bibliotecarii si istoria locală

În ultimii ani una din preocupările bibliotecarilor bihoreni a fost implicarea in promovarea istoriei comunitatii cărora apartin. Au gasit diferite moduri de abordare a acestei teme de lucru.
In 2012 au adunat materiale pentru situl www.istorielocala.ro in cadrul proeictului finantat de EIFL Istoria locala @biblioteca ta, in 2013 cei interesati au inceput sa se implice in proiectele comunitati locale care aveau tema prezervarea valorilor culturale.
Un alt mod de implicare a fost scrierea de mici cereri de finantare  in colaborare cu actori locali interesati de educarea generatiilor tinere pentru cunoasterea traditiilor locale, sau a istoriei  si a personalitatilor care au insemnat ceva pentru comunitate .

Un astfel de exemplu este Irina Durko , bibliotecara bibliotecii scolare si comunale a comunei Diosig care in intalnirea din 28 august ne-a prezentat proiectele derulate din 2009 incoace , in care a fost implicata.






Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării