24 septembrie 2015

Despre " Simplificarea Educatiei "


         Miercuri 23 septembrie 2015 la Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" Oradea, de la ora 18 in Sala Amfiteatru a avut loc lansarea cartii "Simplificarea Educatiei" de psiholog Radu Bonta.
Gazda evenimentului a fost  prof. Ligia Antonia Mirisan , director al Bibliotecii Judetene "Gheorghe Sincai "
Carte a fost prezentata de psiholog dr.Alin Cretu de  prof.Alin Creanga si de Miorita Sateanu- Cetatean de onoare al municipiului Oradea, membru al societatii civile oradene cu multiple activitati in domniul educatiei civice a tinerilor din orasul nostru.
           In sala,  prezenti la lansare au fost  profesori, studenti , elevi,studenti , pensionari, persoane interesate de tema educatiei .

Doamna Sateanu a prezentat continutul cartii  luand fiecare capitol in parte si comentandu-l .
Alin Cretu , psiholog , a remarcat curajul necesar pentru a scrie o astfel de carte care nu incurajeaza excesele pe care educatia formala actuala le promoveaza. A remarcat de asemena echilibrul  dintre   cazuistica si ideile demonstrate si promovate.
Alin Creanga profesor la Colegiul Economic "Partenie Cosma", coleg cu autorul a salutat aceasta carte ca pe un liant in comunicarea  intre profesorii colegi sau in comunicarea cu parintii, totul in beneficul educatiei si al efectelor pe termen lung pe care acesta le are in societate.

Aceasta carte  lansata de Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca "Gheorghe Sincai " vine ca sa demonstreze preocuparile Fundatiei Culturale in promovarea unor strategii sanatoase in domeniul educatiei.
Este al doilea eveniment tematic din acest an, primul  a fost Conferinta Internationala Cunoaste-te pe tine insuti! ,    la inceputul lui august care a avut 3 zile de dezbatere pe tema educatiei , adunand sub acelasi logo personalitati si institutii  interesate de acesta problematica .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării