7 iunie 2019

Intalnire metodica la Sacueni


A treia intalnire profesionala a bibliotecarilor din Bihor din anul 2019 a avut loc la Biblioteca Oraseneasca din Sacueni.

Tematica propusa a fost : Bibliotecile mici- serviciile pentru public si lectura.
Intalnirea a dorit sa adune bibliotecari vechi cu experienta si bibliotecari nou intrati in sistem , sau care doar cocheteaza cu serviciile de biblioteca fiind delegati de primarie sa se ocupe temporar de biblioteca locala in lipsa unui post.

La apelul facut la toate unitatile administrative care mai sustin o biblioteca dar nu au post au raspuns doar doua comune- Salacea - Szabo Irma si Tauteu - Kozma Melánia

Au onorat invtatia toti biblitoecarii vechi ai zonei. de la Diosig - Durko Irina de la Curtuiseni- Erdei Edit de la Valea lui Mihai- Iudit Gheri - de la Marghita- Atym Lavinia de la Salonta- Irina Rugina si Ilis Maria, de la Bors- Batori Iudit

De la Oradea de la Judeteana am fost eu si Racsav Melinda, iar gazda a fost Terezia Kerekes.

Intalnirea a fost la Sacueni pentru ca dupa multi ani de asteptare sediul vechi al biblitoecii, caminul cultural a intrat in renovare si biblitoeca a fost mutata temporar intr-o cladire, fosta locuinta din localitate.

Intalnirea a decurs foarte bine, am promis sa tinem legatura unii cu altii. Sper ca doamnele prezentel aintalnire au reusit sa intravada din activitatile povestite ca in biblioteca se poate construi o cariera a carei martor si sustinator sa fie comunitatea.

S-a mentionat faptul ca Terezia si Irina Rugina,se apropie de varsta de pensionare. Moment emotionant si totodata plin de incertitudini pentru toata lumea. 


Terezia Kerekes a explicat noua paradigma a bibliotecilor. Nu ne mai limitam conform definitiei la constituirea, organizarea, prelucrarea, dezvoltarea şi conservarea colecţiilor de cărţi, publicaţiilor seriale, a altor documente de bibliotecă şi a bazelor de date, pentru a facilita utilizarea acestora în scop de informare, cercetare si educatie .Suntem creatori si initiatori de servicii. Participam activ la educarea comunitatii.


Irina Durko de la Diosig si-a amintit cu drag intalnirea de advocacy de la Cluj din cadrul proiectului Biblionet cand am facut impreuna efortul de a visa la un alt viitor. II spusesem sa incerce sa obtina pentru biblioteca Castelul Zichy din localitate. Visul s-a implinit cam in 6 ani Irina a devenit castelana si castelul a devenit centru cultural...

Puterea viselor si dorinta onesta de mai bine , dublata de munca si bunavointa se materializeaza, tot universul conlucreaza pentru implinirea visului.
La fel si la Sacueni, anii de asteptare vor fi rasplatiti.

Urmatoarea intalnire va fi in data de 9 iulie in comuna Bors la tabara de vara organizata de Biblioteca Bors.



















"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării