28 iunie 2019

Un surâs în plină vară


Joi, 27 iunie 2019, ora 13:00, în Amfiteatrul Bibliotecii Județene "Gheorghe Șincai" Bihor, cunoscutul caricaturist  Costel Pătrășcan  si-a lansat albumul de caricaturi "PAS CU PAS reînvățăm să râdem"

Lansarea a fost sub forma  de videoproiecție de caricatură comentată de autor,  pe un ecran aparea  ceva, la microfon se spunea altceva, iar publicul intelegea ce dorea ! 
Caricaturile au fost grupate  pe teme majore contemporane,iar  umorul subtil, aluziv a starnit hohote de ras. 
Albumul de caricatură "PAS CU PAS reînvățăm să râdem" cuprinde peste 100 de caricaturi devenite virale datorita publicarii initiale in    mediul online,  și in paginile ziarelor naționale a revistelor de satiră.

Expoziția  de pe holul de la etajul unu al bibliotecii, cuprinde caricaturi având ca subiecte parafrazări după opere literare cunoscute, prezentate într-o manieră umoristică, dar și metafore grafice cu conținut literar, tratate într-o cheie satirică.

_____________

Costel Pătrășcan- caricaturist brailean  editorialist (de lungul anilor) la: Adevărul, Evenimentul zilei, România literară, Academia Cațavencu, Plai cu boi etc.
 A fost prezent  in zeci de expoziții naționale, dar și în Belgia, Israel, Cipru și China.
A primit premii naționale și internaționale (Japonia, Germania, Canada, Macedonia, China, Iran, Croația etc).

Imagini de la eveniment










Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării