29 martie 2021

Competențe digitale , conferintă online

  Sunteți de acord că bibliotecile ar trebui să evolueze pentru a satisface nevoile actuale de competențe și pentru a-și dota personalul și utilizatorii cu abilități relevante pentru mediul digital actual?
Ești curios să afli despre profilurile de locuri de muncă emergente din sectorul bibliotecilor?
 Dacă lucrați în sectorul bibliotecilor, ați dori să vă îmbunătățiți propriile competențe și să rămâneți competitiv?
 Sunteți director de bibliotecă și vă gândiți să organizați o formare profesională pentru personalul dvs. pentru a oferi servicii inovatoare în biblioteca dvs.?
Dacă ați răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, webinarul nostru este pentru dvs.!
 

Consorțiul Biblio vă invită să vă alăturați seminarului web pe 31 martie între orele 10: 00-11: 45. Partenerii proiectului vor vorbi despre noile tendințe și cerințe în dezvoltarea profesională a bibliotecarilor; să prezinte concluziile cercetării privind abilitățile și nevoile de formare în sectorul bibliotecilor și cele două profiluri de locuri de muncă emergente - Responsabil de angajare și comunicare comunitară și facilitator de transformare digitală. Aceștia vor prezenta metodologia de instruire și curricula pentru aceste două roluri, precum și viitoarea Biblio MOOC pentru profesioniștii din bibliotecă.

                             



 

Biblio „Stimularea competențelor și competențelor digitale pentru bibliotecarii din Europa” este un proiect Erasmus + / KA2 / Sector Skills Alliances în educație și formare profesională, care abordează deficitul de competențe din sectorul bibliotecilor datorită transformării digitale care schimbă rolul bibliotecilor și bibliotecilor profesioniști.
 Proiectul vizează profesioniștii din bibliotecă și șomerii din sectorul bibliotecilor, permițându-le să ofere servicii inovatoare pentru utilizatori. Facilitează însușirea  de competențe digitale și transversale pentru profesioniștii din bibliotecă prin crearea unui sistem de evaluare a competențelor, oferta de învățare, validare și recunoașterea competențelor, . Acesta este implementat în perioada 2019-2022 de un consorțiu format din 10 parteneri din Belgia, Bulgaria, Grecia, Italia și Letonia.


Check the Agenda of the event to see the details and fill in the form below to register.

PROGRAMME

Moderator: Altheo Valentini, general manager of European Grants International Academy (EGInA)

10:00-10:10 Welcome. Peter Palvolgyi, CEO of ALL DIGITAL
10:10-10:20 Introduction to the Biblio Project. Altheo Valentini, EGInA
10:20-10:40 Digital Facilitator and Digital Communicator in Expanded Endless Libraries. Prof Nicola Barbuti, University of Bari Aldo Moro

Noii bibliotecari digitali trebuie să fie promotorii unor interacțiuni inovatoare cu utilizatorul. Numai în acest fel, biblioteca însăși poate deveni interesantă. Noii bibliotecari digitali vor fi chemați să gestioneze „Biblioteci electronice  infinite”, locuri în care nu numai bibliotecarii vor juca un rol fundamental, ci și utilizatorii înșiși. 

10:4o-10:50 Librarianship in Europe: Mapping professional needs. Biblio Findings. Tiana Zignani, Public Libraries 2030

10:50-11:00 Two emerging job profiles – CECO and DIGY. Tiana Zignani, Public Libraries 2030

11:00-11:10 Opportunities for professional qualification of librarians beyond the pandemic. Assoc. Prof. Dr. Kalina Ivanova and Denitsa Dimitrova, ULSIT
11:10-11:20 Biblio Curriculum and Methodology. Mara Jakobsone, Data Media Group
11:20-11:30 The Biblio Massive Open Online Course (MOOC) for library professionals. Eleni Georgakakou, DAISSy Research Group of Hellenic Open University
11:30-11:45 Questions and answers. Closing




 


Ca finalitate proiectul va organiza cursuri de formare pentru bibliotecarii din țările perticipante la proiect  -Biblio Massive Open Online Course (MOOC) - care vor fi și în format fizic , și în format online.

pentru mai multe amănunte  urmăriți linkurile proiectului.

https://www.biblio-project.eu/studies-reports/

Biblio Website: https://www.biblio-project.eu/

Biblio Facebook Page: https://www.facebook.com/DigitalBiblio

https://www.biblio-project.eu/stories/180-event-participants-discovered-biblio/

















Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării