1 martie 2021

Lecturi de weekend 128

 


Arta subtila a nepasarii MARK MANSON

Categorii:Dezvoltare personala, Raftul Brand Minds,
Cele mai citite carti din 2019
 Data publicării:2017
Editura: Lifestyle Publishing
 Traducatori:Florin Tudose



„E o carte diferită de toate celelalte. Fiecare argument este profund adevărat, util și mai puternic decât pozitivitatea obișnuită. Succintă, dar surprinzător de profundă – am citit-o într-o noapte." – Derek Sivers, fondator al CD Baby și autor al cărții Anything You Want: 40 Lessons for a New Kind of Entrepreneur

Mark Manson este blogger, scriitor și antreprenor în mediul online. Blogul lui, MarkManson.net, este citit în fiecare lună de peste două milioane de vizitatori. Locuiește la New York.


Tirania excepționalității.
Majoritatea dintre noi suntem destul de  mediocrii în majoritatea lucrurilor pe care le facem, dar suntem bombardați minut cu minut pe canalele media de excepțional iar acest potop de informații ne creează impresia că a fi excepțional face parte din normalitatea curentă. Pe cei care se știu mai puțini grozavi îi face să se simtă prost cu ei înșiși și să se raporteze la niște standarde false, nerealiste.

Din rețeta vieții mai bune fac parte următoarele sfaturi:
Fericirea vine din rezolvarea problemelor.

Valoarea suferinței este cea pe care o alegi tu! In lupta pentru o cauză alegerile pe care le faci te pot distruge sau te pot direcționa spre fericirea visată.
Valorile bune sunt - bazate pe realitate, constructive din punct de vedere social, imediate si controlabile.
Exemple- onestitatea, inovația, vulnerabilitatea, curajul de-a te apăra, curajul de a-i apăra pe alții, respectul de sine, curiozitatea caritatea, modestia, creativitatea.


Valorile proaste sunt - iraționale, distructive din punct de vedere social, fără impact  și necontrolabile.
Valorile de doi bani sunt plăcerea, succesul material, a avea întotdeauna dreptate,
a rămâne pozitivi mereu, a fi plăcut de toată lumea, dominarea prin manipulare și violență.

Există o modă a victimizării, susținută de mass media pentru că e profitabilă și exploatează tendința nailor noștrii de a ne indigna pentru orice.

Trebuie să citiți cartea pentru a vedea care este logica acestei Arte a nepăsării care te duce în zona unei mari responsabilități pentru alegerile pe care le faci.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării