18 martie 2021

Intalnire metodica online


Intalnire  metodica vineri 12 martie 2021.

Am prezentat rezultatele chestionarului aplicat  cu o săptămână în urmă.Conform cu aceste rezultate se vor stabili agendele următoarelor întâlniri de lucru.

Cum ne reformulam serviciile de biblioteca cu ajutorul tehnologiei? Rezultatele chestionarului le vom discuta vineri 12 martie 2021 de la ora 11.

Care dintre serviciile specifice de bibliotecă au fost menținute în ultimul an? Ce servicii noi, asistate de tehnologie v-ar place sa implementati 




Lectură online, Ateliere de scris creativ, Diverse cursuri online, Expoziţii virtuale, Prezentarea colecţiilor bibliotecii,Valorificarea elementelor de istorie locala ,Concursuri de lectura online, Jocuri online coordonate de biblioteca.


Aveti la dispozitie tehnologie pentru a implementa astfel de servicii?

Calculatoare, telefoane inteligente, laptop fiecare contine optiuni de comunicare si colaborare pe care le putem folosi.Care dintre aplicatiile de mai jos va sunt familiare.

 facebook, blog , youtube, zoom/ meet , google drive


Din raspunsuri se vede ca majoritatea respondențílor folosește facebook  si 13,3 % folosesc blogurile și platforma zoom.

Din aplicatiile de mai sus vreau sa invat sa folosesc

Toate, Meet, Blog, Zoom.

Stiti sa creati continut, aveti idei de colaboare prin intermediu aplicatiilor de mai sus?

Din răspunsuri reiese nevoia de a discuta despre folosirea aplicațiilor , crearea de conținut sau organizarea de evenimente pe aceste platforme.

E nevoie despre discuții mai amănunțite  despre platformele Meet, Zoom, șau despre folosirea blogului în promovare și relaționare online cu utilizatorii.

Stiti sa creati o comunitate virtuala formată din cititorii bibliotecii, in jurul ofertei de carte ?

De asemenea 69% din respondenți doresc să discute despre posibilele metode de a crea comunități virtuale în jurul bibliotecii.


Chiar dacă pandemia  e pe sfârșite , este bine să avem cât mai multe elemente profesionale prin care să ne aliniem la viața tehnologizată în care trăim.


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării