25 martie 2021

Sezatoare in martie

 Proiecte incepute care incep sa se finalizeze.

cornelia doreste sa isi incheie ia facuta ca proict exercitiu.

Am asamblat bucatile si am gasit un defect care ne-a facut sa desfacem tot ansamblul, sa punem bucatile unele langa altele sa cautam greseala.

Greseala era ca in  partea de jos unde a facut doar tiv simplu , materialul nu a fost indreptat iar la montaj la umar era o diferenta de doua degete intre  bucati. 

Ca sa nu distrugem atata munca  am stabilit ca desfacem tivul de jos, indreptam materialul, le potrivim sa fie egale si abia apoi incheiem bluza.

Corneliei ii plac florile colorate, in orice album se uita  doar florile ii atrag atentia , toate lucrarile  sunt o feerie de flori colorate!







Gabriela vrea sa inceapa un nou proiect.
Selectia modelului este una dinc ele mai dificile etape atunci cand vrei sa cosi ceva. Te intrebi ce model se potriveste, ce culori, ce cusatura, ce aranjament .
Stim desigur indicatiile pe care le da tiparul traditional, dar doresti sa faci ceva care sa rezoneze cu tine si sa fie in aria aptitudinilor tale de cusut, si desigur sa fie si spectaculor.
Pentru panza subtire, dar deja croita a bluzei pe care doreste sa o impodobeasca cu model geometric , Gabriela a ales  modelul din imagine.
IL-am scos pe hartie cu patratelel, ea il va desena pe mateialul care nu s epreteaza a fi cusut cu cruciulite si apoi va coase doar conturl marginilor cu punct inainte, intr-o culoare tare de contrast!
Asteptam sa vedem ce iese!


Un alt proiect in lucru care combină mai multe traditii si modele.
Sursa modelelor este un album de cusaturi populare din Moldova care primit  au un aer totemic amerindian.



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării