4 noiembrie 2021

Campanie antiviolență 2021

 Polițiștii bihoreni organizează un concurs de mesaje, eseuri și desene preventive, pentru a încuraja și a oferi suport victimelor violenței domestice. – Oradea in direct




Astfel, polițiștii de prevenire bihoreni lansează invitația comunității locale să transmită un mesaj de susținere pentru victimile violenței domestice, sub forma unui eseu, a unui desen sau a unei înregistrări video (testimonial).

Scopul acestor mesaje este acela de a atrage atenția asupra diferitelor forme de violență cu care se confruntă comunitatea locală, subliniind că violența este o încălcare a drepturilor omului.

Aceste mesaje vor fi folosite la editarea unor materiale informativ – preventive, care vor fi realizate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Fundația „Lampas” și D.G.A.S.P.C. Bihor, sub forma unor ghiduri pentru victime și specialiști, materiale care să îi ajute în înțelegerea fenomenului și identificarea timpurie a semnelor care indică o relație abuzivă, pentru ca victimele să își cunoască drepturile și unde pot cere ajutor.

1.Concursul constă în realizarea unei lucrări/eseu/desen/testimonial care să conțină mesaje motivaționale pentru comunitate, pentru a atrage, astfel, atenția asupra importanței conștientizării fenomenului de violență asupra femeii și a încerca diminuarea acestuia.

Lucrările, eseurile, mesajele, testimonialele pot fi trimise prin email, la adresa bihorprevenire@gmail.com împreună cu datele personale, respectiv nume, prenume, profesor coordonator (dacă lucrările sunt întocmite cu ajutorul unor dascăli).

Eseul, în care să se regăsească un mesaj adresat comunității, poate avea maxim o pagină, trebuie redactat cu caractere de 14 – Times New Roman și poate fi trimis în format „PDF”.

2.Lucrările tip desen pot fi realizate prin orice tehnică (creion, acuarelă, cariocă etc.) și vor fi trimise fotografiate sau scanate.

Recomandăm ca fotografiile, desenele scanate sau clipurile video să aibă dimensiunea maximă de 25 MB.

Cele mai reușite mesaje vor fi publicate și transmise pe paginile de socializare ale partenerilor și pe blogul polițiștilor de prevenire bihoreni – „Împreună pentru siguranța bihorenilor”.

Lucrările vor fi transmise pâna la data de 22 noiembrie 2021, pe adresa de email bihorprevenire@gmail.com.


Programul Sezătorii

               Vă așteptăm la  Biblioteca Județeană"Gheorghe Șincai"                                   Strada Armatei Române nr. 1...

Wikipedia

Rezultatele căutării