1 noiembrie 2021

De dragoste și de beton - poezie


Constantin Bostan s-a născut la 7 noiembrie 1944 la Bodeşti, Neamţ, a absolvit  Liceul „Petru Rareş”, Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii Bucureşti (1969) şi a devinit redactor la cotidianul „Ceahlăul” din 1969 până în 1974, când este transferat la Biblioteca Judeţeană Neamţ custode al fondului documentar „G. T. Kirileanu” iar din 1990,a devenit  directorul  al instituţiei. 




„De dragoste şi de beton”, a fost lansat la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău (23 – 26 aprilie 15), în cadrul manifestărilor dedicate editurii ieşene la Salonul Internaţional de Carte „Bookfest 2015” din Capitală (20 – 25 mai 2015).

Despre autor şi noua sa carte, realizată într-o ţinută grafica a fost executată de doi plasticieni nemţeni – Olivian Bezem (concepţie şi machetă artistică) şi Ilinca Ruxandra Pipelea (ilustraţii) –

Despre carte istoricul şi criticul literar Adrian Dinu Rachieru a scris :

„Constantin Bostan este, de fapt, poet «sub acoperire». Acum, iată, se autodemască; asaltat de un «noian de ispite» sau, cum mărturiseşte, «purtat de endemici fiori» şi un torent de iluzii, a rătăcit prin lume, elegiac şi dilematic, sperând în eterna regăsire şi făurind plăsmuiri «beton». Or, în Evul Media, vidul on-line şi fericirea virtuală spulberă misterul lumii. Asigură, altfel spus, «dezvrăjirea» ei. Apăsat de nostalgii şi «incandescente amintiri», sub «nimbul mântuitor al uitării», stingher în colivia de beton, însingurat la «poale de blocuri», recapitulativ-deceptiv, cercetând visător zarea speranţelor amurginde, poetul – încumetându-se a ieşi în lume, convingător prin recolta lirică – caută încă limanul de vis”.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării