7 iulie 2023

„DIN BIHOR LA NEW YORK” expoziție

 

Expoziția „DIN BIHOR LA NEW YORK. Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișuri.

Curator: dr. Simona Bala, muzeograf la Secția de Etnografie a Muzeului Țării Crișurilor.

Pe noi cei de la Șezătoarea ”Ia Oradea” ne interesează  această expoziție pentru că ne prezintă un alt punct de vedere în reinterpretarea tradiției și aducerea bluzelor  cu modele populare în secolul XXI.
Un singur model și atât de multe ipostaze de aranjare în pagina bucății de material dau fiecărui model unicitate.
O demonstrație de creativitate și curaj care ne inspiră! 



                                        

















Prin expoziția itinerantă „DIN BIHOR LA NEW YORK. Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor”, s-a dorit evidențierea elementelor comune ale hainelor urbane create de Dorin Negrău și ale costumelor tradiționale din patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor. De asemenea, s-a reușit realizarea unei incursiuni cromatice și evolutive a semnelor tradiționale de-a lungul văii Crișului Negru, plecând de la Husasău de Tinca, din câmpie în amonte, ajungând până în satele conservatoare din subzona etnografică Roșia-Pietroasa, unde a fost identificată proveniența motivelor cusute de către Ana Luchi, bunica designerului.



"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării