19 iulie 2023

Importanța comunicării vizuale în promovarea bibliotecii

 În iunie 2023, colega noastră Guba-Kerekes Zsuzsa, bibliotecară la Biblioteca Orășenească din Săcueni a absolvit cursul de specializare pentru bibliotecari  cu studii superioare cu o lucrare cu o temă importantă pentru noi bibliotecile: Importanța comunicării vizuale  în promovarea bibliotecii.

Absolventă a unei facultăți de arte Zsuzsa are viziunea și abilitățile să comunice cu cititorul prin imagine.




Cum spune ea în lucrare 

Designul grafic și publicitatea au fost folosite cu succes în multe domenii, așa că de ce să nu le folosim cu succes și în bibliotecă, deoarece în zilele noastre este imposibil să ne imaginăm un eveniment cultural fără ele, ca să nu mai vorbim de activitățile pentru copii. Este deosebit de important să menționăm tehnicile folosite, fără de care nu am putea obține rezultatele dorite în domeniul vizual. Printre acestea se numără echilibrul dintre elemente, simetria, simplitatea, predictibilitatea și importanța. Imaginile vizuale sunt întotdeauna un substitut pentru ceva ce dorim să comunicăm.


Vă invit să parcurgeți această lucrare  ca pe un material relevant   pe care îl putem introduce în bibliografia de formare profesională.


Paștele – sărbătoare luminată

Vineri, 3 mai 2024, am expus în vitrina Filialei Decebal, o nouă expoziție formată din 12 desene, ce ilustrează sărbătorile pascale. Cele 12...

Wikipedia

Rezultatele căutării