11 iulie 2023

Milan Kundera





Milan Kundera (n. 1 aprilie 1929, Královo Pole⁠ Moravian-Silesian Cehoslovacia – d. 11 iulie 2023, Paris, Franța) a fost un romancier și eseist francez de origine cehă. A trăit în Franța din 1975, fiind cetățean francez din 1981.

Kundera, romancier şi eseist francez de origine cehă, avea 94 de ani. Cunoscut în întreaga lume pentru o operă tradusă în aproximativ patruzeci de limbi, Kundera a fost în multe privinţe un scriitor misterios. Informaţiile sale biografice se limitau la următoarea declaraţie: „Milan Kundera s-a născut în Cehoslovacia. S-a mutat în Franţa în 1975”.

Kundera, împreună cu alți artiști și scriitori cehi, printre care și Václav Havel, a fost implicat în 1968 în mișcarea de emancipare politică cunoscută ca Primăvara de la Praga, o perioadă în care un regim democratic a fost în cele din urmă strivit de intervenția brutală a armatei sovietice și aliaților ei care au participat la invadarea Cehoslovaciei, dintre care au lipsit doar România și Albania.

Paștele – sărbătoare luminată

Vineri, 3 mai 2024, am expus în vitrina Filialei Decebal, o nouă expoziție formată din 12 desene, ce ilustrează sărbătorile pascale. Cele 12...

Wikipedia

Rezultatele căutării