15 aprilie 2010

Activităţi cu copiii ale Filialei "Dacia" în luna martie

Oră de dirigenţie cu tema „Biblioteca şi cartea”
Prof. Claudia Creţ, dirigintele clasei a VI-a B de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, a susţinut o oră de dirigenţie în ambianţa special pregătită de bibliotecarii Filialei "Dacia" a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”. S-a discutat despre carte şi lectură, în general, bibliotecarii explicându-le copiilor cum sunt ordonate cărţile într-o bibliotecă publică; în final, elevii au avut posibilitatea să se înscrie la concursul „Maratonul lecturii”.







Primăvara copiilor
Elevii claselor a III-a A şi a III-a B de la Şcoala Generală nr.16, însoţiţi de înv. Corina Gârba şi înv. Amalia Farcaş au vizitat Filiala Dacia pentru a-şi expune lucrările (desene) în cadrul expoziţiei „Primăvara copiilor”, dar şi pentru a afla mai multe despre biblioteca publică. Bibliotecarii le-au vorbit despre beneficiile lecturii, încercând şi un scurt ghid practic de căutare a cărţilor dorite în rafturile bibliotecii. Expoziţia cu lucrările copiilor poate fi vizitată până la finele lunii aprilie.







Mărţişoare realizate de copii
De succes în rândul publicului vizitator s-a bucurat expoziţia de mărţişoare realizate de copiii din Grupa Mare a Grădiniţei „Ion Creangă” (educatoare, Floare Bernard). După vernisarea expoziţiei celor mici, s-au lecturat poveşti şi li s-a explicat copiilor, pe înţelesul lor, care este rolul bibliotecii, „casă a cărţilor”, în societate.












Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării