15 aprilie 2010

Cenaclul de la Biblioteca -"Ani de pasaj"




15 aprilie, de la ora 17.00 : în cadrul cenaclului de la Bibliotecă, a avut  loc lansarea cărţii "Ani de pasaj", a scriitorului timişorean Mircea Pora. Domnia sa a mai fost oaspetele Cenaclului, anul trecut, în iunie, prilej cu care a lansat cartea "Iertaţi-mi acest strigăt".

 Moderatorul evenimentului a fost domnul Dan H .Popescu, iar prezentarea cărţii a făcut-o dl Corneliu Crăciun.

Dânsul remarca:
"Universul prozei lui Mircea Pora dacă ar fi să îl traducem în arta plastică seamănă cu universul lui Marc Chagall, un univers personalizat şi autentic uman.
Cartea de faţă este relexivă, interogativă, amară, deziluzionată, o reîntoarcere la viaţă prin scris. Autorul defineşte propia viziune: "Văd şi nu mă pot opri să nu văd", oamenii pe care îi vede nu sunt făpturi ale lui Dumnezeu ci cuvântătoare condamnate la regres.
                 Autorul, spirit care vibrează la anormalitate , construieşte partea a doua a cărţii ca un dosar a modului de supravieţuire in ultimii ani."

Dl Liviu Câmpeanu şi dl Dan Popescu sesizează în carte forţa de a depăşi tragicul şi absurdul  prin rafinamentul  naraţiunii şi prin ironia şi umorul care atenuează elementul dramatic şi nu ne lasă să rămânem marcaţi de resemnare nostalgie sau depresie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării