21 aprilie 2010

Spaţiul magic al cărţilor






 Primele trei zile ale săptămânii au trecut fără să ştim cum:
 Montarea expoziţiei  Pagini din istoria bibliotecilor,  fost prima activitate a săptămânii.

Expoziţia doreşte să facă o incursiune în timpul trecut să aducă instantanee ale vieţii vechilor biblioteci şi bibliotecari   în zilele noastre. Pornind doar din evul mediu european, au fost selectate texte ilustrative pentru fiecare secol.

Fotografiile am încercat să le selectăm din albumele proprii de poze. Bibliotecarii bihoreni au avut ocazia să vadă biblioteci din Austria,   Franţa , Ungaria,   Cehia şi din Slovacia.



Un alt evenimet al zilei de marţi a fost relansarea concursului de cultură generală al Secţiei pentru copii.  Tombola cunoaşterii  are un mare impact la copii de gimnaziu.
Extragerea de întrebări   şi mai ales găsirea răspunsurilor la întrebări e o provocare pentru tinerii cititori care ajung să vină zilnic doar pentru a mai adăuga un răspuns la răbojul cu răspunsuri corecte pe care bibliotecarele îl ţin.
În imagine avem două dintre tinerele cititoare mândre că au  ştiut să răspundă la întrebări.
 



Miercuri la Filiala Ioşia Cartea - leac pentru minte si suflet  a avut ca invitaţi  pe  lector Sala Dana de la Universitatea Oradea, pe doamnele profesoare Demian Lina, Plop Florica şi Trip Nicoleta. Elevii claselor XI G, XB şi XD, ai colegiului Tehnic  Transilvania, prezenţi la întâlnire au fost atraşi în dialogul propus. Fără a fi scolastică întâlnirea a încercat să deschidă interesul tinerilor pentru universul magic al lecturii.
Adolescenţii percep lectura ca pe un  leac amar, o pedeapsă şi un efort pe care de multe ori refuză să-l facă.  Doar noi adulţii ne dăm seama de cât de mult contează pentru sufletele noastre să avem la dispoziţie acest remediu , din care fiecare poate găsi alinare.
Întâlnirea a fost, o încercare reuşită , sper, de a apropia  un pic de carte şi bibliotecă reprezentanţii unei generaţii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării