17 februarie 2013

Grupul Impact intalnire de lucru- februarie 2013

O noua întalnire de lucru a Grupului Impact a avut loc in weekendul 8-11 februarie.
Tema discuțiilor pe parcursul celor 3 zile a fost Ghidul Metodistului  o lucrare care a stârnit mult interes si valuri în zona colegilor care se ocupă de activitatea metodică în  bibliotecile judțene.




In ianuarie a fost aplicat un chestionar care întreba posibilii beneficiari ai ghidului dacă este oportună apariția unei lucrări de acest gen. Toti cei care au răspuns, cam 50% din cei chestionați, au spus că este oportună elaborarea unei astfel de lucrări.

Spre deosebire de un manual de biblioteconomie care descrie în amănunt toate procedurile de lucru  într-o bibliotecă, intrând în amănunte tehnice care nu pot fi neglijate , dar care sunt subiectul cursurilor de biblioteconomie și de atestare în profesie , un ghid al metodistului  dorește să uniformizeze activitatea de teren a bibliotecarului care se ocupă de îndrumarea profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice și aici experiențele de la care pornim și realitățile imediate sunt foarte diferite și necesită clarificări .

Au avut loc discuții aprinse despre  adresabilitatea ghidului, despre structura lui , despre nivelul de abordare a temelor și în final despre conținut . Forma actuală în care este ghidul a fost discutată   în amănunt și urmează o nouă sesiune de lucru la ghid , de astă dată cu implicarea mai multor persoane interesate de subiect , fiecare va lucra  pe părțile pe care și le-a asumat și apoi vom avea o nouă discuție pe conținut la sfârșitul lui martie .

Într-un astfel de material  toți beneficiarii trebuie să găsească elemente cunoscute și elemente care să le fie de ajutor pentru a îmbunătăți activitatea profesională.



 membru Grup Impact, Delia Pantea

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării