14 februarie 2013

Bibliotecarii de la filiale - noutati


14 februarie, ziua de întâlnire a bibliotecarilor din filialele BJ Bihor. 
Premieră in peisajul profesional  local. Intâlniri profesionale cu bibliotecarii din bibliotecile teritoriale organizez de 2 ori pe an, dar cei din BJ  nu sunt incluși în aceste mini traininguri.

Tematica a fost stabilita cu directoarea de specialitate doamna Tavaszi Hajnal.
Bibliotecarii din filialele BJ sunt majoritatea vechi, care au parcurs de-a lungul timpului numeroase forme de training profesional. Am avut un moment de trecere in revistă a metodelor de organizare a colecțiilor prezentat de Felicia Ban, colegă care a venit în Filiala Dacia doar de 6 luni, de la alt departament al bibliotecii.  Teoriile  de organizare sistematică, sistematico alfabetica, sau după centre de interes  au deschis discuția spre particularitățile de organizare ale fiecărei filiale in funcție de spațiu , de colecție sau de nevoile cititorilor.

Au urmat discutii pe tema evoluției bibliotecilor , am vorbit despre serviciile pentru adulți din bibliotecile  Romanesti  si de la noi, și am atins câteva aspecte de deontologie profesionala . Relația bibliotecar utilizator este foarte importantă,  derapajele se produc când se fac excese de orice fel.
Un alt tip de relație studiată,  a fost cea de lucru in mediul profesional dată de evaluarea DISC.

La sfârșitul sesiunii a ajuns la noi dl Daniel Pop, deci maine avem sesiunea de evaluare a celor câteva biblioteci înscrise în runda a cincea.....

bibliotecar, Delia Pantea


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării