5 februarie 2013

KÖNYVADOMÁNY – DONAȚIE DE CARTE

        Jelentős könyvadománnyal bővült a nagyszalontai Teodor Neș Könyvtár állománya.  
        Második alkalommal vehettünk részt a magyarországi Márai-programban. A program célja a nemzeti
kultúrkincs megőrzése, a magyarországi és a határontúli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő
könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a magyarországi és a határontúli könyvtárakon keresztül; az
olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

      A tervezet megvalósítása érdekében a Nemzeti Kulturális Alap lehetőséget kínáltarra, h ogy a megnevezett könyvtárak az intézmény részére megállapított keretmértékéig– jelenesetben 800 ezer forint – könyveket rendelhessenek meg a többszáz címet tartalmazó listáról.

       A program lebonyolítója a budapesti székhelyű Könyvtárellátó Nonprofit Kft (KELLÓ). A KELLÓ megvásárolja a kiadóktól és eljuttatja a könyvtáraknak a megrendelt köteteket.
A választás nem volt  túl könnyű. Az igényes tartalmú és kivitelezésű kötetek között mindenki találhat érdeklődési körének megfelelő könyveket: szépirodalom, irodalomkritika, filozófia, vallás, természettudomáyok, művészet, földrajz, történelem,gyermekkönyvek.

       Látogassák a könyvtárat és fedezzék fel a könyvek csodálatos világát!
Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik hozzá járultak és lehetővé tették, hogy a könyvek eljussanak Nagyszalontára!


                                                                   Rugină Irina, könyvtárvezető

      
*************************************



Fondul de carte al Bibliotecii Municipale „Teodor Neș“ Salonta s-a îmbogățit cu o donație substanțială.

Am avut posibilitatea, ca a doua oară să participăm în Programul Márai din Ungaria. Scopul acestui program constă în păstrarea valorilor naționale, distribuirea la cititori, prin intermediul bibliotecilor, a cărților valoroase editate în Ungaria și peste hotarele ei, dezvoltarea cultului pentru lectură; sprijinirea și popularizarea scriitorilor maghiari contemporani.

Fondul Cultural Național din Budapesta a oferit posibilitatea bibliotecilor selectate să-și aleagă dintr-o listă cu sute de titluri cărți din toate domeniile cunoașterii, în funcție de suma pusă la dispoziție – în cazul nostru 800 mii de forinți. De achiziția și de distribuirea volumelor s-a ocupat societatea nonprofit KELLÓ din Budapesta.

Frecventați biblioteca și descoperiți lumea minunată a cărților!

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei donații de carte pentru biblioteca municipiului Salonta!

                                                          Rugină Irina, bibliotecar responsabil

Final de sezon de cusut la șezătoarea ”IA Oradea”!

Echipa IA Oradea vă dorește  vară frumoasă și vă așteaptă din toamnă la un nou sezon de cusut! De la dreapta la Stânga-  Viorica Știube- meș...

Wikipedia

Rezultatele căutării