5 februarie 2013

KÖNYVADOMÁNY – DONAȚIE DE CARTE

        Jelentős könyvadománnyal bővült a nagyszalontai Teodor Neș Könyvtár állománya.  
        Második alkalommal vehettünk részt a magyarországi Márai-programban. A program célja a nemzeti
kultúrkincs megőrzése, a magyarországi és a határontúli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő
könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a magyarországi és a határontúli könyvtárakon keresztül; az
olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

      A tervezet megvalósítása érdekében a Nemzeti Kulturális Alap lehetőséget kínáltarra, h ogy a megnevezett könyvtárak az intézmény részére megállapított keretmértékéig– jelenesetben 800 ezer forint – könyveket rendelhessenek meg a többszáz címet tartalmazó listáról.

       A program lebonyolítója a budapesti székhelyű Könyvtárellátó Nonprofit Kft (KELLÓ). A KELLÓ megvásárolja a kiadóktól és eljuttatja a könyvtáraknak a megrendelt köteteket.
A választás nem volt  túl könnyű. Az igényes tartalmú és kivitelezésű kötetek között mindenki találhat érdeklődési körének megfelelő könyveket: szépirodalom, irodalomkritika, filozófia, vallás, természettudomáyok, művészet, földrajz, történelem,gyermekkönyvek.

       Látogassák a könyvtárat és fedezzék fel a könyvek csodálatos világát!
Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik hozzá járultak és lehetővé tették, hogy a könyvek eljussanak Nagyszalontára!


                                                                   Rugină Irina, könyvtárvezető

      
*************************************



Fondul de carte al Bibliotecii Municipale „Teodor Neș“ Salonta s-a îmbogățit cu o donație substanțială.

Am avut posibilitatea, ca a doua oară să participăm în Programul Márai din Ungaria. Scopul acestui program constă în păstrarea valorilor naționale, distribuirea la cititori, prin intermediul bibliotecilor, a cărților valoroase editate în Ungaria și peste hotarele ei, dezvoltarea cultului pentru lectură; sprijinirea și popularizarea scriitorilor maghiari contemporani.

Fondul Cultural Național din Budapesta a oferit posibilitatea bibliotecilor selectate să-și aleagă dintr-o listă cu sute de titluri cărți din toate domeniile cunoașterii, în funcție de suma pusă la dispoziție – în cazul nostru 800 mii de forinți. De achiziția și de distribuirea volumelor s-a ocupat societatea nonprofit KELLÓ din Budapesta.

Frecventați biblioteca și descoperiți lumea minunată a cărților!

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei donații de carte pentru biblioteca municipiului Salonta!

                                                          Rugină Irina, bibliotecar responsabil

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării